Nooduitgang (Ga direct naar nu.nl)

Organisaties

Safegroup, regio West-Brabant

Wie is de organisatie en wat doen wij

Safegroup is een organisatie die begeleiding biedt aan cliënten en hun (gezins)systemen die te maken hebben met acute en/of structurele onveiligheid.Ons doel is om een veilige toekomst te creëren in nauwe samenwerking met het gezin, ondersteunende netwerken en reeds betrokken hulpverleningsinstanties.

Hoe werken wij en voor wie

We richten ons op slachtoffers van huiselijk geweld in West-Brabant en Zuid-Holland Zuid die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken krijgen. Wij bieden hen op een veilige manier opvang en begeleiding en nazorg.We werken als onderdeel van een netwerk met partners op het gebied van zorg en veiligheid in de regio. Onze hulp is gericht is op de onderliggende risicofactoren die het geweld en de onveiligheid in het systeem in stand houden.Onderscheidende expertise van Safegroup is het ‘veiligheidsdenken’. Als het veilig kan, zetten we onze hulp en expertise ambulant in en ondersteunen we onze cliënten zoveel mogelijk in de eigen omgeving en netwerk. Als de veiligheid in de eigen omgeving niet geborgd kan worden bieden wij onze hulp in onze opvang.

Een medewerker aan het woord

Maudy (37 jaar) werkt al 7 jaar met veel plezier en toewijding als vrouwmentor in de opvanglocatie van Safegroup in Breda. Als vrouwmentor is zij verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van vrouwen die bij Safegroup verblijven.  EIedere werkdag vindt Maudy zeer divers en dynamisch. Ze besteedt veel tijd aan individuele gesprekken met de vrouwen die ze begeleidt, waarin ze zowel praktische zaken als diepgaande onderwerpen bespreekt. Deze gesprekken kunnen variëren van 1 tot 1,5 uur en omvatten onderwerpen als familie- en relatieachtergrond, persoonlijke krachten en toekomstwensen. Naast haar mentorrol is Maudy ook betrokken bij het inroosteren van teamleden en het intakeproces van nieuwe aanmeldingen. Wat Maudy het meest waardeert aan haar werk is de diversiteit, de motivatie en openheid die ze bij de vrouwen ervaart. Ze vindt het inspirerend om te zien hoe deze vrouwen bereid zijn stappen te zetten en na te denken over hun eigen keuzes, mogelijkheden en toekomst.  Maudy en haar collega’s hebben het voorrecht gehad om een cliënt te begeleiden die een zware periode van huiselijk geweld heeft doorstaan en bij Safegroup Breda terechtkwam. In eerste instantie worstelde ze met het idee om terug te keren naar haar vroegere situatie, uit angst voor de gevolgen van haar keuze, maar dankzij de ondersteuning en begeleiding heeft ze toch besloten het traject door te zetten.

Download informatie

Flyer Team Ambulant regio West-Brabant

Flyer Team Ambulant regio West-Brabant Professionals

Flyer Safegroup regio Zuid-Holland Zuid

Contactgegevens

Assumburgstraat 1 4834 KP BREDA
Postbus 4740 4803 ES BREDA
076-5650550