Stichting Maatschappelijke Opvang Het Verdihuis
Wie is de organisatie en wat doen wij
Stichting maatschappelijke opvang Het Verdihuis
- Zet zich in voor kwetsbare volwassenen, jongeren en gezinnen die de grip op hun leven kwijt zijn met (tijdelijke) dakloosheid tot gevolg.
- Biedt opvang en woonbegeleiding in de eigen omgeving of in een woning van ons
- Levert integrale zorg op gebied van huisvesting, financiën, dagbesteding, sociale contacten, psychische en lichamelijke gezondheid, zingeving en praktisch functioneren
- De begeleiding richt zich op het hier en nu én op de toekomst
- Werkt vanuit de visie van herstelwerk, die uitgaat van de kracht en de hulpbronnen van de cliënt zelf.
- Werkt nauw samen met andere professionals, zoals huisartsen, GGZ, verslavingszorg, reclassering, maatschappelijke werk en welzijnsorganisaties.
- Heeft een capaciteit van 200 plaatsen verspreid over de diverse afdelingen en ondersteunt +- 1000 cliënten per jaar.
Hoe werken wij en voor wie
Onze kracht
Onze kracht ligt in de relatie en omgang met onze doelgroep. Hierbij putten we uit jarenlange ervaring en medewerkers die onder andere geschoold zijn in herstelwerk (krachtgerichte basis methodiek). Wij vinden dat de belangrijkste persoon in de begeleiding de persoon zelf is samen met zijn directe omgeving. De focus ligt niet op de problemen, maar op de mogelijkheden en krachten van deze persoon. We kijken naar de vraag achter de vraag, dit is voor ons vanzelfsprekend. We nemen de problemen niet uit handen, maar ondersteunen in het versterken van het zelf oplossend vermogen.
Hoe kun je je aanmelden bij het Verdihuis ?
Wanneer je wilt weten of het Verdihuis iets voor jou kan betekenen, kun je bellen naar de Centrale Toegang. De medewerkers van deze afdeling verstrekken informatie, behandelen alle aanmeldingen en kunnen je verder helpen. De Centrale Toegang van het Verdihuis is op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0412-636251 of per mail, via cigroep@verdihuis.nl
Foto's en films
https://www.youtube.com/watch?v=3Vb0L_BOooc#t=13